jebril
شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:49 :: نويسنده : hr ashouri آیا شما هم تا به حال با این پیغام اعصاب خوردکن مواجه شدید؟؟ The disk is write-protected. Remove the write-protection or use another drive. گاهی اوقات به دلایلی هنگام استفاده از یک حافظه جانبی مثل فلش مموری و یا کارتهای حافظه این پیغام ظاهر میشود که استفاده از ابزار را غیرممکن میکند. گاهی اوقات حتی اجازهی فرمت کردن حافظه را هم نداریم. در مطلبی که قبلا نوشته شده روشی برای حل این مشکل را خوانده بودیم. اما در این مطلب به 5 روش کلی میپردازیم که ممکن است در هنگام مواجه با این خطا و مشکل به کمک ما بیایند. ---------------------------------------------- 1- باز کردن قفل سخت افزاری حافظه برخی از فلش مموری ها و حافظههای جانبی یک سوییچ برای قفل کردن آن ابزار دارند. با قفل کردن ابزار امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
پس اگر سوییچ در حالت قفل است، آن را باز کنید! ---------------------------------------------------- 2- چک کردن مجوزهای استفاده از سیستم _ در پنجرهی Computer روی درایو مموری کلیک راست کرده و گزینهی properties را انتخاب کنید. _ در پنجرهی باز شده، روی تبsecurity کلیک کنید. _ کاربر را در لیست انتخاب کرده و روی دکمهی Edit کلیک کنید. _ حالا باید به کاربر اختیار و مجوز استفاده کامل را بدهید. برای این منظور تیک گزینهی Full Control را بزنید تا فعال شود. یا Write را انتخاب کنید تا فقط مجوز استفاده و نوشتن را داشته باشد.
------------------------------------------ 3- با استفاده از رجیستری ویندوز _ کلیدهای Win+R را همزمان فشار داده و در پنجرهی Run عبارت regedit را تایپ و تأیید کنید. _ در ویرایشگر رجیستری به مسیر زیر بروید: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies اگر کلیدی به عنوان StorageDevicePolicies مشاهده نکردید باید آن را بصورت دستی ایجاد کنید. پس روی کلید Control راست کلیک کنید و از منوی New گزینهی Key را انتخاب کنید. نام آن را هم StorageDevicePolicies قرار دهید. _ در سمت راست پنجره، راست کلیک کنید و از منوی New گزینهیDWORD (32 bit) Value را انتخاب کنید. نام متغیر جدید را همWriteProtect قرار دهید. _ روی متغیر تازه ایجاد شده دابل کلیک کرده و مقدار 0 را در قسمت Value وارد کنید.
----------------------------------------- 4- با استفاده از Disk Part ویندوز _ کلیدهای Win+R را همزمان فشار داده و در پنجرهی Run عبارت CMD را تایپ و تأیید کنید. _ در پنجرهی Command Prompt عبارت زیر را تایپ و تأیید کنید:
_ در پنجرهی Diskpart عبارت زیر را تایپ و تأیید کنید:
لیستی از درایوهای سیستم نمایش داده میشود. شمارهی درایو مورد نظر را مشاهده میکنید. (با دقت روی حجم درایو میتوان متوجه شماره آن شد).
_ حالا عبارت زیر را تایپ و تأیید کنید:
به جای # باید شماره ی درایوی که مشاهده کرده بودید را تایپ کنید _ و در آخر عبارت زیر را وارد کنید:
------------------------------------------------- 5- گزینهی آخر، فرمت کردن درایو حافظه اگر در حالت عادی نمیتوانید درایو حافظه را فرمت کنید، به روش زیر این کار را انجام دهید: _ با فشار همزمان کلیدهای Win+R پنجرهی Run را باز کرده و عبارت CMD را در آن تایپ و تأیید کنید. _ در پنجرهی Command Prompt عبارت زیر را تایپ و تأیید کنید:
به جای F: باید حرف مختص درایو حافظه را وارد کنید. _ در Run عبارت diskmgmt.msc را تایپ و تأیید کنید. سپس در پنجرهی disk management روی درایو مورد نظر کلیک راست کرده و گزینهی Format را انتخاب کنید و درایو را فرمت کنید.
_ اما میتوانید با دانلود یک برنامهی کم حجم، نسبت به فرمت کردن درایو حافظه خود اقدام کنید. نرم افزار HDD LLF Low Level Format Tool یک برنامهی قدرتمند برای فرمت کردن سطح پایین انواع هارد و حافظه است. فرمت کردن هارد با این برنامه میتواند بدسکتور هارد را نیز از بین ببرد.
نسخهی خانگی این برنامه رایگان است و میتوانید آن را از لینکهای زیر دانلود کنید: دانلود نسخه نصبی http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLFsetup.4.25.exe دانلود نسخه پرتابل http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.25.exe نکات مهم: مسئولیت استفاده نادرست از این برنامه و یا از دست دادن اطلاعات شما، به عهده خود شما میباشد. در حین کار با برنامه و هنگام فرمت کردن درایو حافظه خود، به هیچ عنوان برنامه را نبندید و از برنامهی دیگری هم استفاده نکنید. ممکن است بعد از استفاده از این برنامه، نیاز به تغییر سیستم فایل درایو خود داشته باشید تا برای دستگاهها قابل خواندن باشد. بعد از استفاده از این برنامه و فرمت کردن درایو، امکان بازیابی اطلاعات آن درایو به هیچ عنوان ممکن نخواهد بود.
امیدواریم یکی از این راهکارها مشکل شما را حل کرده باشد. منابع: Altechzone How to Geek Soft98.IR
شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:47 :: نويسنده : hr ashouri هر فایل دیجیتال و کامپیوتری دارای یک فرمت و پسوند (extensions) خاص است. به طور مثال همه میدانیم که پسوند .jpg پسوند و فرمت یک نوع تصویر است. همیشه پسوند یک فایل بعد از نام فایل و به همراه یک نقطه آورده میشود. به طور مثال به این شکل:
نکته: اگر فرمت فایل خودتان را در سیستم مشاهده نمیکنید میتوانید تنظیمات آن را از طریق Folder Options تغییر دهید تا فرمت فایلها هم بعد از نام آنها آورده شوند. که البته خود ویندوز این کار را برای کاربران کم تجربه تر پیشنهاد نمیدهد. گاهی برای انجام امور مختلف نیاز به تغییر فرمت و پسوند فایلها داریم. کاربران کامپیوتر همه با تغییر فرمت فایلها و روش این کار آشنا هستند. اما در این قسمت روش ساده تغییر پسوند فایلها را به وسیله Command Prompt یا همان CMD را هم مشاهده میکنیم. گرچه روشهای بسیار آسانتر هم هست اما یادگیری هیچوقت بد نیست! 1- در قدم اول باید Command Prompt را اجرا کنید. آن هم در حالت مدیر. کاربران ویندوز 8 میتوانند در گوشه سمت چپ و پایین صفحه کلیک راست کنند و از منوی باز شده گزینه Command Prompt (Admin) را انتخاب کنند. کاربران ویندوزهای دیگر نیز میتوانند از منوی استارت نام CMD را جستجو کنند و روی برنامه کلیک راست کنند و گزینه Run as Administrator را انتخاب کنند.
2- بعد از باز شدن CMD در آن نشانی محل فایل مورد نظر که قصد تغییر پسوند آن را دارید تایپ کنید. به طور نمونه اگر فایل شما در درایو F و قرار دارد، باید حرف F را همراه دو نقطه نقل قول تایپ کنید و سپس دکمه Enter را بزنید. مثل این > F:
3- به یک خط پایین تر میروید. عبارت Ren را تایپ کنید و سپس باید نام فایل را با پسوندش وارد کنید. بعد با یک خط فاصله نام فایل را با پسوند جدید تایپ کنید. یعنی چیزی شبیه عبارت زیر: ren Name.jpg Name.png
4- یک بار Enter را بزنید و کار تمام است. به محل مورد نظر بروید و فایل با پسوند جدید را مشاهده کنید. منبع:mywindows8.org شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:39 :: نويسنده : hr ashouri برای ساخت عکسی پر شده با متون و حروف به این شکل عمل میکنیم: 1- سند جدیدی با اندازه 1000*1000 ایجاد کنید. اندازه سند خیلی مهم نیست. بسته به اندازه تصویر مورد نظر میتونید اون رو تغییر بدین. 2- با رنگ سیاه کل صفحه رو بپوشونید.
3- ابزار تایپ (Horizontal Type Tool) رو انتخاب کنید.
حالا وقت تایپ حروف و جملاتیه که قصد داریم روی تصویر نمایان بشن. فونت و اندازه حروف کاملا بستگی به سلیقه، و تصویر شما داره. من از فونت و تنظیمات زیر استفاده کردم:
4- شروع به تایپ کنید. (بین حروف زیاد فاصله نندازید. هنگام تایپ Caps Lock رو از صفحه کلید روشن کنید تا تمام حروف بصورت درشت تایپ شوند.) رنگ متون مهم نیست اما برای دیده شدن تو پس زمینه سیاه، مجبوریم سفید رو انتخاب کنیم! مثل تصویر زیر جملات دلخواه خودتون رو تایپ کنید:
تمام صفحه رو با جملات پر کنید. همونجور که گفته شد بهتره فاصله زیاد بین جملات نباشه و حروف هم بصورت درشت تایپ بشن. نوع فونت انتخابی و اندازه اون هم از اهمیت زیادی برخورداره. بعد از اتمام کار تایپ، تصویر شما چیزی شبیه تصویر زیر خواهد بود:
متون تایپ شده باید از کادر تصویر بیرون زده باشد. یعنی خط حروف، بزرگتر از کادر تصویر باشد و بعضی حروف دیده نشود. زیرا بعدا میخواهیم حروف را بچرخانیم، و اگر بزرگتر نباشند، قسمتی از کادر خالی مانده و با حروف پر نمیشود. نکته: تمام متون و حروف وارد شده شامل یک لایه باشند.
5- در حالی که لایه نوشتهها در حالت انتخاب قرار داره، کلیدهای Ctrl+T رو فشار بدین. ابزار Transformفراخوانی میشه و دور تا دور متون رو کادری فرا میگیره.
6- گوشههای این کادر رو بگیرید و بچرخونید تا متون و نوشته ها کج و به حالت شیب دار دربیاد.
7- حالا تصویر مورد نظرتون رو توی فتوشاپ باز کنید. بهتره تصویری انتخاب بشه که کیفیت خوبی داشته باشه، و با کادر و اندازه انتخابی سند شما هم هماهنگ باشه. 8- لایه این تصویر باید روی تمام لایهها قرار گرفته باشد:
9- حالا کلید Ctrl رو از روی صفحه کلید نگه دارید و همزمان روی لایه متون (نوشتهها) کلیک کنید. با اینکار تمام حروف به حالت انتخاب درمیان. 10- روی لایه تصویر یک بار کلیک کنید. 11- کلیدهای Ctrl+Shift+I رو همزمان فشار بدین تا انتخاب به حالت برعکس دربیاد. 12- حالا کلید Delete رو از صفحه کلید فشار بدین. دور تا دور تصویر، به جز متون حذف خواهد شد. 13- روی آیکون چشم کنار لایه متون و نوشتهها کلیک کنید تا اون لایه مخفی بشه:
حالا تصویر چیزی شبیه این شده:
14- از نوار منو، روی منوی Image کلیک کنید. و از لیست باز شده گزینههای Adjustments و سپسBrightness/Contract… رو انتخاب کنید.
15- میخواهیم کمی تصویر به حالت وضوح بیشتری برسه. پس تنظیمات این پنجره رو مثل شکل زیر انجام بدین: البته باز هم بنا به سلیقه و نیاز تصویر خودتون باید تنظیمات رو انجام بدین. و در آخر تصویری داریم تشکیل شده از متون اریب و شیب دار. میتونیم روی تصویر تیترهای انتخابی یا عکسهای کوچیک رو اضافه کنیم و تصویری زیبا برای کار خود ایجاد کنیم.
نکته: قطعا همه ما همیشه نیاز به ایجاد اینگونه تصاویر (و یا آموزشهای مشابه) نداریم! اما اگر به فتوشاپ و یادگیری اون علاقمندیم، این آموزشها و نکات بعضا ساده میتونه تمرینی خیلی خوب برای ما باشه. شاد باشین برگرفته از سایت http://photoshopstar.com شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:35 :: نويسنده : hr ashouri برای یادگیری و کار با فتوشاپ به تمرین نیاز داریم. تمرینهایی در همه سطح. مثل همین تمرین که اینجا قرار داده شده، و منبع اون سایت فتوشاپ استار هست. اینگونه تمرینهای (بعضا ساده) کمک خیلی خیلی زیادی به کاربران میکنه تا ابزارهای فتوشاپ رو بهتر بشناسند و با محیط و کارکرد پنجره ها و دیگر بخشهای اون آشنا بشن. در این تمرین مراحل طراحی یک کارت ویزیت را یاد میگیریم... البته در یک مطلب دیگر یک کارت ویزیت دیگر هم طراحی کردیم:
1- برای شروع، یک سند جدید به اندازه 500 در 300 پیکسل ایجاد کنید. (با کلیک روی منوی File و انتخاب گزینه New)
و اون رو با کد رنگ 2f2f5 # ، رنگ کنید.
طرح به این شکل خواهد بود:
2- ابزار Rounded Rectangle Tool را انتخاب کنید. (با شعاع 7px)
و کادری را در مرکز رسم کنید. این کادر را با کد رنگ 06a4bd# رنگ کنید. مانند تصویر زیر:
3- حالا به مسیر Filter > Texture > Texturizer بروید. (ابتدا روی منوی Filter کلیک کنید، سپس Filter Gallery را کلیک کنید. در پنجره باز شده، مجموعه Texturizer رو باز کنید.
بعد افکت Texturizer را با تنظیمات زیر انتخاب کنید:
4- دوباره منوی Filter را انتخاب کنید و از لیست باز شده گزینه Noise و سپس Add Noise را انتخاب کنید:
با این تنظیمات زیر، افکت Niose را به لایه اعمال کنید:
تا بدین جا طرح به شکل زیر درآمده است:
5- ابزار Dodge Tool را انتخاب کنید. تنظیمات ابزار به شکل زیر باشد: (Brush: 125px, Range: Highlights, Exposure: 30%)
حالا دو خط نورانی روی طرح بکشید. مانند تصویر زیر:
6- یک لایه جدید در پروژه ایجاد کنید. برای راحتی کار، اسمی برایش انتخاب کنید. مثلا Card. (برای تعویض نام، روی نام دابل کلیک کنید)
7- ابزار Rectangular Marquee Tool را انتخاب کنید.
و یک کادر به شکل زیر انتخاب کنید:
8- روی لایه جدید ساخته شده کلیک کنید. سپس قسمت انتخابی ایجاد شده در مرحله قبل را با کد رنگ dde2e6 # رنگ کنید. کلیدهای Ctrl+D را همزمان فشار دهید تا انتخاب برداشته شود. طرح شبیه این خواهد شد:
9- دوباره به منوی Filter > Noise > Add Noise رفته و با تنظیمات قبلی، Noise را به این لایه اضافه کنید.
طرح شما تا بدین جا باید به این شکل باشد:
10- شکل کلی کارت ویزیت را طراحی کردیم. حالا وقت وارد کردن اطلاعات و اَشکالی است که قصد داریم در کارت وارد کنیم. مثلا متون انتخابی، یا تصاویر دلخواه، نشانی، تلفن، نام شرکت و... همه موارد دلخواه و انتخابی را وارد کنید. مثلا به شکل تصویر زیر (چند متن، یک تصویر و یک خط): نکته: نوشته ها باید دارای فونتی باشند که تا حد امکان باریک و نازک نباشد. تصاویر که هم که سلیقه ایست! 11- حالا تمامی این لایه هایی که به پروژه وارد کردید را انتخاب کنید. (همین لایه های متون، تصاویر و...) برای انتخاب همزمان هم، کلید Ctrl را نگهدارید و روی نام لایه ها دونه دونه کلیک کنید. یا از کلید Shift استفاده کنید!
12- بعد از انتخاب همه لایه های تازه وارد شده، کلیدهای Ctrl+E رو فشار بدین. با اینکار همه لایه ها در یک لایه جمع میشوند.
13- حالا کلید Ctrl رو نگهدارید و روی همین لایه ایجاد شده کلیک کنید. با اینکار تمام آیتمها و اشیا به حالت انتخاب در می آیند.
14- حالا روی لایه Card که با رنگ خاکستری پوشانده بودیمش کلیک کنید.
سپس کلید Delete را از صفحه کلید فشار دهید. 15- لایه قبلی (همان که اشیا و متون داخلش بود) رو دیگه نیاز نداریم. میتونین حذفش کنید. یعنی باید حذفش کنین! 16- کلیدهای Ctrl+D رو هم فشار بدین تا انتخابها حذف بشه. این تصویر طرح ماست تا به این جای کار:
17- حالا در قسمت خالی از همان لایه Card دابل کلیک کنید تا پنجره Layer Style باز بشه. بعد افکت Drop Shadow رو طبق تنظیمات زیر به لایه اعمال کنید:
سایه به طرح اضافه میشه:
18- خب، ما فقط سایه رو برای نوشته ها و تصاویر اعمال کردیم. دیگه نیازی به سایه های سمت راست و پایین کادر نداریم. باید اون سایه ها رو حذف کنیم. حذف هم به این شکله: اول از نوار منو، روی منوی Layer کلیک کنید. سپس گزینه های Layer style > Create Layer رو انتخاب کنید. تا افکت از لایه جدا بشه.
19- با اینکار یک لایه جدید در زیر لایه Card ایجاد میشه که محتوی سایه اعمال شده ماست!
20- ابزار پاک کن رو انتخاب کنید. و سمت راست و پایین کادر رو به آرامی پاک کنید. (از همون لایه سایه که تازه ایجاد شده) دقت کنید که قصد اما حذف سایه از این گوشه هاست فقط .
حالا اطراف کادر هیچ سایه ای وجود نداره:
21- همه لایه ها به جز لایه آخر، (همون لایه Background) که اول ساختیم رو انتخاب کنید. مثل تصویر زیر:
بعد با زدن دکمه های Ctrl+E اونها رو ادغام کنید. حالا ما فقط دو تا لایه در پنل لایه ها داریم. 22- در فضایی از لایه بالاتر (لایه اذغام شده) دابل کلیک کنید تا پنجره Layer Style باز بشه. بعد دو تا افکت زیر رو با تنظیمات آورده شده به لایه اعمال کنید:
23- اگه مایل بودین میتونین تو این مرحله متن دلخواهی رو هم با رنگ سفید به کارت اضافه کنید:
و افکت Drop Shadow رو با تنظیمات زیر اعمال کنید تا نوشته سفید جلوه بهتری پیدا کنه:
24- حالا روی لایه آخر (Background) کلیک کنید تا انتخاب بشه. بعد روی دکمه Create New Layer در زیر پنل لایه ها کلیک کنید تا لایه ای جدید بالای لایه بگراند ایجاد بشه.
25- ابزار Polygonal Lasso Tool رو انتخاب کنید.
و یک ناحیه انتخابی مثل تصویر زیر بکشید:
26- حالا با رنگ سیاه این قسمت رو پر کنید.
27- الان باید کمی این سایه رو محو تر کنید. پس اول opacity لایه رو روی 50% بگذارید.
28- بعد ابزار Blur Tool رو انتخاب کنید.
و روی این سایه کلیک و درک کنید و اونو محو کنید. اندازه قلم رو تنظیم کنید تا محو شدگی کامل انجام بشه:
29- به آخرای کار نزدیک شدیم! حالا برای جلوه دادن و قشنگتر شدن کار، یه تا هم به کارت اضافه میکنیم... برای اینکار اول ابزار Polygonal Lasso Tool رو انتخاب کنید. بعد ناحیه انتخابی شبیه زیر ایجاد کنید:
30- دوباره ابزار Dodge Tool رو انتخاب کنید. تنظیمات ابزار رو به شکل زیر انجام بدین: (Brush: 70px, Range: Midtones, Exposure: 30%)
و روی ناحیه انتخابی کلیک کنید تا اون قسمت روشنتر بشه. دقت کنید زیاد کلیک و درک نکنید. فقط در حدی که ناحیه کمی روشن بشه. و کارت ویزیت ما آماده شد!
به همین راحتی و آسونی! با انجام این تمرین تونستیم کار با چند تا ابزار رو تجربه کنیم. تمرینهای بیشتر تجربه بیشتری رو هم به همراه خواهد داشت!
منبع آموزش: www.photoshopstar.com شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:29 :: نويسنده : hr ashouri برای ساخت تصاویری شطرنجی با رنگهای گوناگون، از چندین روش میتوان بهره برد. یکی از آنها همین آموزش است. 1- تصویر مورد نظر خودتون را توی فتوشاپ باز کنید. 2- اگر ابزار خطکش را در اطراف محیط کار نمیبینید، آن را فعال کنید. برای فعال کردن این ابزار، کلیدهای Ctrl+R را همزمان فشار دهید تا خطکش ظاهر شود. 3- روی قسمتی از خطکش کلیک راست کرده و گزینه Percent را انتخاب کنید. (نوع خطکش تغییر خواهد کرد)
4- روی قسمتی از خطکش عمودی (سمت چپ محیط کار) کلیک و به سمت داخل پروژه درگ کنید. با این کار یک خط راهنما ایجاد خواهد شد. (با ماوس یک خط را به داخل بکشید)
5- این خط راهنما رو روی 10 Percent بگذارید. (یعنی خط را تا زیر عدد 10 از خطکش افقی بکشید.) مثل تصویر بالا. 6- این عمل ایجاد خطوط راهنما را ادامه دهید تا تمام تصویر با این خطوط پر شود. هر کدام به اندازه 10 Percent.
7- همین عمل را برای ایجاد خطوط راهنمای افقی نیز تکرار کنید. روی خطکش بالا کلیک و به سمت داخل تصویر درگ کنید. با کشیدن ماوس خط راهنمای افقی ایجاد خواهد شد. این خط را هم روی اندازه 10 Percent از خط کش عمودی قرار دهید. تمام تصویر را با خطوط افقی نیز بپوشانید.
8- روی دکمه ساخت لایه جدید کلیک کنید.
9- لایهای در پنل لایهها ایجاد خواهد شد. روی نام این لایه دابل کلیک کنید تا تغییر نامش دهید. نام آن را برای نمونه Grid بگذارید تا در مراجعههای بعدی کار راحتتری داشته باشید.
10- ابزار Single Row Marquee Tool را از نوار ابزار انتخاب کنید.
این هم ابزاریست در مجموعه ابزارهای انتخاب. کار این ابزار همانطور که نامش پیداست، این است که بصورت افقی و ممتد، یک پیکسل از تصویر را انتخاب خواهد کرد. یعنی بصورت یک خط مستقیم.
11- دقت کنید که لایه تازه ساخته شده (همان Grid) در حالت انتخاب باشد. اگر نیست، رویش کلیک کنید. سپس بر روی یکی از خطوط راهنمای افقی که روی تصویر ایجاد کرده بودید کلیک کنید. با اینکار یک خط مستقیم بصورت انتخاب در خواهد آمد. مانند تصویر زیر:
12- باید تمام خطوط افقی را انتخاب کنیم. برای انتخابهای بیشتر، کلید Shift را از صفحه کلید نگهدارید، و به روی بقیه خطوط نیز کلیک کنید. با اینکار تمام خطوط به شکل زیر انتخاب خواهند شد:
نکته: چنانچه بعد از کلیک روی خطی، حالت انتخاب (یعنی همان خط چینها) را مشاهده نکردید، مشکلی نیست. انتخاب انجام شده اما خط چینها دیده نمیشوند. پس کار را ادامه دهید.
13- ابزار Single Column Marquee Tool را انتخاب کنید.
این برادر همان ابزار قبلیست! کارش هم مشابه همان است، با این تفاوت که این ابزار خطوطی مستقیم ولی عمودی را انتخاب میکند.
14- حالا با نگهداشتن کلید Shift، روی خطوط راهنمای عمودی نیز کلیک کنید. روی هر خط یک بار! اینجا هم چنانچه روی بعضی خطوط، خط چین را مشاهده نکردید، مشکلی وجود نخواهد داشت. بعد از اینکه روی تمام خطوط کلیک کردید تصویر به شکل زیر در خواهد آمد:
برای بار سوم! اگر بعضی از این خط چینها را ندیدید، نشانه انتخاب نشدنشان نیست. قطعا انتخاب شدهاند و جای نگرانی وجود ندارد.
15- حالا باید این انتخابها را به رنگ مشکلی درآورید. از نوار منو، روی منوی Edit کلیک کنید و از لیست باز شده، گزینه Fill رو انتخاب کنید.
16- در پنجره باز شده، رنگ سیاه را انتخاب و OK کنید. مانند تصویر زیر:
17- به خطوط راهنما دیگر نیازی ندایم و باید آنها را حذف کنیم. از نوار منو، روی منوی View کلیک کرده و از Show، گزینه Guides را کلیک کنید.
خطوط راهنما ناپدید میشوند. 18- کلیدهای Ctrl+D را هم همزمان فشار دهید تا انتخابها نیز حذف شوند. این تصویریست که تا به اینجای کار به آن رسیدهایم:
19- با کلیک روی دکمه ساخت لایه جدید، یک لایه تازه ایجاد کنید. این لایه باید بین لایه عکس و Grid باشد.
20- ابزار Magic Wand Tool را از نوار ابزار انتخاب کنید.
21- روی لایه Grid کلیک کنید تا به حالت انتخاب درآید. 22- و روی بعضی از خانههای ایجاد شده در تصویر کلیک کنید تا انتخاب شوند.
برای انتخاب چند خانه، باید کلید Shift را نیز نگهدارید.
انتخابها سلیقهای و گاهی بنا به تصویر متفاوت خواهند بود. هر خانهای که دوست دارید را انتخاب کنید. میخواهیم خانههای دور تا دور تصویر را با رنگ سفید بپوشانیم. مثلا به این صورت میتوانید انتخابشان کنید:
23- ابزار سطل رنگ را انتخاب کنید.
24- در پنل لایهها، روی لایه تازه ایجاد شده (لایه وسط) کلیک کنید. 25- و سپس با رنگ سفید انتخابها را رنگ کنید. تا به تصویر زیر برسید:
البته همانطور که گفته شد، این انتخابها سلیقهای است.
26- دوباره در پنل لایهها، روی لایه Grid کلیک کنید و ابزار Magic Wand Tool را انتخاب کنید.
27- حالا وقت انتخاب قسمتهایی است که قصد دارید با رنگها به آنها جلوه دهید. مثلا برای نمونه، مثل تصویر زیر چند خانه را انتخاب کنید: (گرفتن کلید Shift فراموش نشود)
GetBC(108); شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:27 :: نويسنده : hr ashouri دوست دارید یک ذرهبین واقعی در فتوشاپ ایجاد کنید؟ که با حرکت دادن ذرهبین، تصویر زیر آن درشت مشاهده شود؟ کار بسیار راحت و آسانی است.
مراحل را قدم به قدم طی کنید. 1- ابتدا تصویر مورد نظر خودتان را در فتوشاپ باز کنید. 2- کلیدهای Ctrl+J را همزمان فشار دهید تا یک کپی از لایهی تصویر گرفته شود. اکنون در پنل لایهها دو لایه را خواهیم داشت.
3- روی لایهی زیرین کلیک کنید و سپس کلیدهای Ctrl+T را برای فراخوانی ابزار Transform فشار دهید. 4- دور تا دور تصویر را حاشیه و گوشههایی در برخواهد گرفت. کلید Shift را نگهدارید و یکی از گوشهها را کمی به داخل بکشید. قصد ما این است که تصویر زیرین کمی کوچکتر شود. مانند عکس زیر:
5- بعد از کوچکتر کردن تصویر، کلید Enter را فشار دهید تا تغییر اندازه به تصویر اعمال شود. 6- حال یک لایه جدید در بین دو لایه ایجاد کنید. و آن را با رنگ سفید بپوشانید. (با استفاده از ابزار سطل رنگ) 7- روی دکمه Add Layer Mask کلیک کنید تا یک ماسک به این لایهی جدید اضافه شود.
در تصویر ماسک اضافه شده را میبینید:
8- حال تصویر یک ذرهبین را وارد طرح کنید. لایهی ذرهبین باید در بالاترین قسمت لایهها باشد.
ذرهبین باید کمی بزرگ باشد. اگر اطراف ذرهبین نیز سفید است، آنها را با ابزار پاک کن حذف کنید. داخل لنز ذرهبین را هم حذف کنید. تا مانند تصویر زیر، ذرهبین اجزای زیرین خود را نمایش دهد:
اگر تصویری از ذرهبین در اختیار ندارید، یک جستجوی کوچک در اینترنت، هزاران ذرهبین را در اختیار شما قرار خواهد گذاشت. حتی ذرهبینهایی بدون نیاز به حذف اضافات! 9- در فضایی خالی از لایهی ذرهبین، دابل کلیک کنید و از سمت چپ پنجرهی باز شده، گزینهی Drop Shadow را انتخاب کنید. و تنظیمات آن را همانند تصویر زیر قرار دهید:
10- حال ابزار Magic Wand Tool را انتخاب کنید.
11- داخل لنز ذرهبین کلیک کنید تا تمام آن انتخاب شود. مانند تصویر زیر:
12- حال روی ماسک لایهای که ایجاد کرده بودید کلیک کنید. (همان که بین دو تصویر قرار دارد.) دقت کنید که باید روی ماسک لایه کلیک کنید. یعنی مربع سمت راست آن:
13- کلیدهای Ctrl+Shift+I را همزمان فشار دهید تا انتخاب برعکس شود. 14- سپس با ابزار سطل رنگ، رنگ سیاه را به ماسک اضافه کنید. با اینکار تغییری در تصویر طرح ایجاد نخواهد شد. تنها در پنل لایهها و روی ماسک لایه، سیاه شدن را میتوانید مشاهده کنید:
میدانیم که رنگ سیاه روی ماسک یعنی اینکه لایهی زیرین از آن قسمت از تصویر قابل مشاهده نیست و برعکس، رنگ سفید یعنی تصویر لایهی زیر قابل مشاهده است. 15- حال روی لایهی تصویر بالاتر (تصویر بزرگتر) که زیر ذرهبین قرار دارد کلیک کنید. سپس کلیدهای Ctrl+Alt+G را همزمان فشار دهید. با اینکار این لایه، به نوعی ماسکی برای لایهی زیرینش تبدیل میشود.
و کار تمام شد! به همین راحتی! الان در لنز ذرهبین میتوانید تصویری بزرگ شده از عکس زیر آن را مشاهده کنید.
17- حالا کلید Ctrl را پایین نگهدارید، و روی قسمتی خالی از لایهی ذرهبین، و سپس روی قسمتی خالی از لایهی دوم از پایین کلیک کنید. تا دو لایه انتخاب شوند. مانند تصویر زیر:
18- ابزار حرکت و جابجایی را از نوار ابزار انتخاب کنید. 19- حال ذرهبین را روی تصویر حرکت دهید. میبینید که تصویر زیرین در لنز ذرهبین، بصورت بزرگتر نشان داده میشود. این بود آموزش ساخت ذرهبینی واقعی در فتوشاپ. در تصویر زیر میتوانید حرکت ذرهبین را روی تصویر ایستوود که برای نمونه ایجاد کردم مشاهده کنید:
قبلا این آموزش را از سایت http://www.webdesign.org خوانده بودم. اما الان که به یاد آن آموزش افتادم تصمیم گرفتم اینجا درجش کنم. پس اگر با مطلب اصلی تفاوت داشت خرده نگیرید! روشهای خودم را به کار بردم و ممکن است با طرح اصلی کمی تفاوت داشته باشد. شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:21 :: نويسنده : hr ashouri ![]()
فتوشاپ هنگام اجرا مقدار حافظه زیادی را اشغال میکند. چنانچه سیستم از حافظه (RAM) زیادی برخوردار نباشد، هنگام کار روی طرحها و پروژه های حجیم، کاهش سرعت سیستم محسوس خواهد بود. گاهی نیز سیستم به کلی هنگ میکند. اما سازندگان این برنامه محبوب و قدرتمند چارهای برای آن اندیشیدهاند. برنامه فتوشاپ دارای قسمتی است که آن را دیسک چرکنویس یا Scratch Disk مینامیم. این نرم افزار، هنگامی که در حال کار روی پروژهای حجیم هستیم و حافظه سیستم (RAM) بازدهی خوبی برای این پروژه ندارد، یک قسمت از فضای دیسک سخت (هارددیسک) سیستم را به عنوان حافظه مجازی استفاده میکند. دقیقا مشابه قابلیت Page File در سیستم عامل ویندوز. یعنی اگر حافظه سیستم پر شد، فتوشاپ از آن قسمت از دیسکِ سخت که ذکر شد، بعنوان کمکرسان حافظه استفاده میکند و بخشی از اطلاعات روی حافظه را به دیسک چرکنویس انتقال میدهد تا سیستم کندی سرعت را تجربه نکند.
اما برای مدیریت بهتر روی دیسکِ چرکنویس، بهتر است محل ذخیره آن را (که معمولا پارتیشن نصب فتوشاپ در درایو C است) را به جای دیگری انتقال دهیم. برای انتقال دیسک چرکنویس به درایو مورد نظر، فتوشاپ را اجرا کرده و از منوی Edit گزینه Preferences و سپس گزینه Performance را انتخاب میکنیم. همانند تصویر زیر:
![]()
پنجرهای باز میشود با قسمتهای مختلف. در قسمت Scratch Disks پارتیشن و درایوی که قصد داریم دیسک چرکنویس آنجا ذخیره شود را برمیگزینیم. (میتوانیم یک یا چند گزینه را انتخاب کنیم)
نکته: درایو و پارتیشنی را انتخاب کنید که فضایِ خالیِ کافی داشته باشند و ویندوز در آن نصب نشده باشد. کاربران و طراحان حرفهایِ فتوشاپ معمولاً یک درایو را مختص همین دیسک چرکنویس در نظر میگیرند که درایوی خالی و دیفراگ شده است. از این به بعد هنگام کار با فتوشاپ، فایلی در پارتیشنهای مزبور به نام Photoshop Temp و بصورت موقتی ساخته میشود که با بستن فتوشاپ این فایل نیز پاک میشود. (در صورتی که با بستن فتوشاپ فایل حذف نشد، میتوانیم بصورت دستی آن را حذف کنیم)
اکنون محل دیسک چرکنویس را تغییر دادیم... دقت کنید که در مواقعی که فضای پارتیشن انتخاب شده کافی نباشد، هنگام استفاده از فتوشاپ پیغام خطایی ظاهر شده و این نکته را گوشزد میکند.
. با تشکر از نوید حاتمی در ضمیمه کلیک جام جم شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:16 :: نويسنده : hr ashouri هنگام کار با فتوشاپ به انواع ابزارها و قابلیتهای قرار گرفته در این برنامه فوقالعاده برخورد خواهیم داشت. انواع فیلترها، افکتها و البته ابزارها. ابزارهای این نرمافزار در نواری عمودی در سمت چپ پنجره فتوشاپ قابل دسترسی است. بیایید با هم کمی بیشتر با این ابزارها آشنا شویم. این شکل کلی نوار ابزار فتوشاپ است: البته بنا به سلیقه و نیاز میتوانیم آن را به صورت دو ستونه نیز قرار دهیم. اما برای داشتن فضای کاری بیشتر، انتخاب تک ستونه انتخابی بهتر خواهد بود. اما چنانچه مایلید که آنرا بصورت دو ستونه نمایش دهید، روی فلش کوچک بالای نوار ابزار کلیک کنید تا شکل آن تغییر کند. در نسخههای قبلتر، بصورت پیش فرض نوار ابزار دو ستونه است. اما در نسخههای جدید، سازندگان برنامه کار ما را یک کلیک راحتتر کردهاند! کل نوار ابزار به چهار قسمت تقسیم شده است که هر قسمت شامل ابزارهایی هم خانواده خواهد بود. روبروی هر ابزار هم یک حرف انگلیسی قرار دارد. این حرف همان میانبر ابزار است. بطور مثال اگر روبروی ابزاری حرف A قرار داشت، با فشار کلید A از صفحه کلید همان ابزار انتخاب میشود و دیگر نیازی به کلیک روی آن نیست. نام قسمتهای مختلف نوار ابزار را بصورت کلی مشاهده میکنید: نکته: قابلیتهای یک ابزار، مخصوصا در برنامهی جادویی فتوشاپ، در یکی دو سطر قابل توضیح نیست. کما اینکه ممکن است یک ابزار در کارهای مختلف قابلیتهای متفاوتی از خود بروز دهد.
1- مجموعهی ابزارهای انتخاب: در این مجموعه که کاربرد بسیار زیادی در فتوشاپ نیز دارد، انواع و اقسام ابزار برای انتخاب و دوربُری، حرکت، جابجایی، قسمت کردن، شمارش و... موجود است. از بالا به پایین ابزارها را بهتر بشناسیم. ابزار اول این مجموع ابزار جابجایی یا Move است. که همانطور که از نامش پیداست برای حرکت دادن و جابجا کردن تصاویر، اشیا و آیتمها مورد استفاده قرار میگیرد. بطور مثال در تصاویر زیر به کمک همین ابزار یک عکس و شی را جابجا کردیم: هر اقدام به جایجایی و حرکت دادن تصاویر در طرح به کمک این ابزار امکان پذیر است. هر ابزاری در فتوشاپ دارای تنظیماتی برای استفاده بهتر از آن ابزار است. وقتی روی ابزاری کلیک کنیم و انتخاب شود، در زیر نوار منوی فتوشاپ یک نوار جدید ظاهر میشود که تنظیمات و کارایی آن ابزار را میتوانیم به سلیقه و یا نیاز خود تغییر دهیم. وقتی همین ابزار جابجایی را انتخاب کنیم، نوار تنظیمات آن به این شکل خواهد بود: تیک گزینهی اول (Auto Select) را اگر فعال کنیم، با کلیک روی هر تصویری در طرح، لایهی آن تصویر فعال میشود. به این ترتیب برای جابجایی تصاویر مختلف در لایههای مختلف نیاز به انتخاب لایهها نیست. فقط روی تصویر همان لایه کلیک میکنیم و لایه فعال میشود و تغییرات در همان لایهی فعال اعمال میشود. روبروی آن یک لیست با دو گزینه وجود دارد. گزینههای Group و Layer. اگر گزینهی Group را انتخاب کنیم، با کلیک روی هر تصویر، اگر لایهی آن تصویر در یک گروه قرار داشته باشد، کل آن گروه فعال میشود و با جابجا کردن تصویر، تمام آیتمهای آن گروه هم جابجا میشوند. اما اگر Layer را انتخاب کنیم، با کلیک روی هر تصویر فقط لایه همان تصویر فعال میشود. در این صورت اگر لایه داخل گروهی هم باشد، تصاویر دیگر آن لایهها و گروه جابجا نمیشوند.
برای آشنایی با لایهها و گروه میتوانید به مطلبی که قبلا نوشته شده است مراجعه کنید.
قسمت بعدی در نوار تنظیمات این ابزار، گزینهای است به نام Show Transform Controls. اگر این گزینه را فعال کنیم، با کلیک روی هر تصویری، دور تا دور آن تصویر را گوشهها و زوایایی در بر میگیرد تا بتوانیم آن را کاملتر جابجا کنیم. دقیقا همانند ابزار Transform که با کلیدهای Ctrl+T به آن دسترسی داریم. قسمت بعدی این نوار از چند دکمه تشکیل شده است. کار این دکمهها این است که به ما در ترازبندی و چیدمان تصاویر لایههای مختلف کمک میکنند. برای نمونه اگر چند تصویر را در لایههای مختلف در اختیار داشته باشیم و قصد داشته باشیم که آنها را بطور منظم بچینیم نیازمند این قسمت خواهیم بود. برای نمونه به تصویر زیر دقت کنید: چهار عکس مختلف را وارد کردیم. حالا میخواهیم آنها را وسط چین کنیم. به ترتیب زیر: بطور مسلم کشیدن هرکدام از آنها با ماوس و تنظیم آنها کار سختی است. اما راه آسانتر انتخاب تمام لایههای تصاویر و دو کلیک روی نوار تنظیمات ابزار جابجایی است: قسمت بعدی نوار تنظیمات هم که مربوط به طرحها و لایههای سه بعدی است. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ابزار بعدی این مجموعه، ابزار انتخاب خیمه است. چهار ابزار این قسمت را شامل میشوند که با کلیک راست روی ابزار به بقیه آنها دسترسی خواهیم داشت. Rectangular Marquee Tool – ابزار انتخاب خیمهی مربعی Elliptical Marquee Tool – ابزار انتخاب خیمهی دایرهای Single Row Marquee Tool – ابزار انتخاب افقی تک پیکسلی Single Column Marquee Tool – ابزار انتخاب عمودی تک پیکسلی - ابزار اول یا همان Rectangular Marquee Tool ابزاریست که به کمک آن میتوانیم قسمتی از تصویر یا طرح را انتخاب کنیم. با این ابزار انتخابهای ما مربع و مستطیل شکل خواهد بود. فقط کافیست روی تصویر درگ کنیم تا قسمت دلخواه ما انتخاب شود. - با ابزار Elliptical Marquee Tool محدودههای انتخابی دایرهای شکل ایجاد میکنیم. - ابزارهای سوم و چهارم هم برای انتخاب یک خط مستقیم به اندازهی یک پیکسل روی تصویر کاربرد دارند. ابزار اول برای خطوط افقی و دومی برای انتخاب یک خط عمودی استفاده میشوند. وقتی روی تصویر کلیک کنیم، یک خط انتخاب میشود. چند نکتهی مهم دربارهی انتخابها: وقتی یک قسمت از تصویر را به حالت انتخاب دربیاوریم، با نگهداشتن کلید Shift میتوانیم دوباره اقدام به ایجاد محدودهی انتخابی دیگری کنیم. بدون اینکه محدودهی قبلی حذف شود. اما اگر کلید Alt را نگهداریم و درگ کنیم، میتوانیم قسمتی از محدودهی انتخاب شده را حذف کنیم. مثلا در تصویر زیر یک محدوده را به حالت انتخاب درآوردیم: حالا ابزار انتخاب دایرهای را انتخاب و کلید Alt را نگهداشته و درگ میکنیم: در پایان محدودهی انتخابی به این شکل خواهد بود: وقتی ناحیهای را انتخاب کرده باشیم، با نگهداشتن کلید Ctrl و درگ کردن آن بخش، ناحیهی انتخابی به همراه تصویر زیرین آن حرکت میکنند. مانند تصویر زیر: اما با انتخاب هر کدام از این ابزارها، در نوار تنظیمات آنها هم گزینههای کاربردی در اختیار داریم. این نوار تنظیمات را در تصویر زیر مشاهده میکنید: قسمت اول شامل چهار تصویر است. که به ما چهار انتخاب برای ترسیم محدودهها میدهد. آیکون اول که بطور پیش فرض انتخاب شده است، امکان ایجاد ناحیههای معمولی را میدهد. آیکون دومی همان کار کلید Shift را میکند. یعنی اگر این آیکون را انتخاب کنیم، سپس روی تصویر درگ کنیم، میبینیم که یک ناحیه انتخاب میشود. حال اگر دوباره درگ کنیم، یک ناحیهی جدید ایجاد میشود و ناحیهی انتخابی قبلی هم باقی میماند. بدون نیاز به نگهداشتن کلیک Shift. آیکون سوم هم مشابه کار با کلید Alt است. در صورت انتخاب این آیکون و درگ روی ناحیهای انتخاب شده، قسمت درگ شده از ناحیه حذف میشود. اما آیکون چهارم را اگر انتخاب کنیم، با درگ کردن روی یک قسمت از ناحیهای انتخابی، قسمتی که درگ شده را به حالت انتخاب در میآورد. بعد از این چهار آیکون، یک گزینه با عنوان Feather وجود دارد. این گزینه برای ایجاد گوشههای گرد ناحیه انتخابی است. اگر در کادر Featherعدد 10 را به عنوان مثال وارد کنیم و با ابزار انتخاب مربعی را انتخاب کنیم، گوشههای ناحیهی انتخابی به اندازه 10 پیکسل گرد خواهد بود و در نهایت لبههای این قسمت به همان اندازه محو است. گزینهی بعدی در نوار تنظیمات برای نرم کردن و محو شدن گوشههای ناحیهی انتخابی است. که در بعضی ابزارها غیر فعال خواهد بود. و قسمت آخر نوار تنظیمات یک لیست با سه گزینه در اختیار ما قرار میدهد: گزینهی اول که Normal است و بطور معمول کار میکند. گزینهی دوم Fixed Ratio است. با انتخاب این گزینه دو کادر روبروی آن فعال میشود. این گزینه برای نسبت دادن طول و عرض ناحیهی انتخابی است. مثلاً اگر بخواهیم طول ناحیهای که میخواهیم انتخاب کنیم به نسبت عرض آن سه برابر باشد، در کادر اول عدد 3 و در کادر دوم عدد 1 را وارد میکنیم. گزینهی سوم این لیست هم با عنوان Fixed Size برای ایجاد انتخابهایی با اندازه معین است. مثلا اگر قرار باشد یک مربع به طول و عرض 250 پیکسل انتخاب کنیم، این گزینه را انتخاب و در کادرهای روبروی آن عددها را وارد میکنیم. مثل تصویر زیر: حالا فقط با یک کلیک روی تصویر، ناحیهای به همان اندازه ایجاد و انتخاب میشود. یک مربع کامل با اندازههای 250 در 250 پیکسل. در آخر این نوار تنظیمات یک دکمه به نام Refine Edge… نیز وجود دارد. این دکمه یک قابلیت جدید و بسیار مهم و جالب برای ایجاد ناحیههای انتخابی مشکل است (مثل موهای سر) در شرایط عادی اینچنین انتخابها بسیار مشکل هستند اما این قابلیت در این زمینه بسیار کمک حال خواهد بود. توضیح این قابلیت در این مقال نمیگنجد. برای اینکه با آن آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم به مطلبی که قبلتر ارسال شده است مراجعه کنید: انتخابهای مشکل و پیجیده در فتوشاپ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ابزار بعدی در مجموعهی انتخاب، ابزارهایی است به عنوان کمند. نام آن گویای کارایی آن هم هست. مانند کمندی به دور یک تصویر یا قسمتهای دلخواه کشیده میشود و آنها را انتخاب میکند. Lasso Tool – ابزار کمند معمولی Polygonal Lasso Tool – ابزار کمند چهار ضلعی Magnetic شنبه 12 مرداد 1392برچسب:, :: 10:5 :: نويسنده : hr ashouri 2- مجموعه ابزار رتوش قسمت دوم نوار ابزار فتوشاپ شامل ابزارهایی برای رتوش و نقاشی میباشد. با هر ابزار به طور کلی آشناتر شویم. ابزار اول، ابزار ترمیم یا چسب زخم است. قسمتی که شامل چندین ابزار حرفهای برای رتوش و ترمیم تصاویر میباشد.
Spot Healing Brush Tool – ابزار ترمیم خال و لکه Healing Brush Tool – ابزار ترمیم (چسب زخم) Patch Tool – ابزار وصله کردن Content-Aware Move Tool – ابزار جابجا کردن قسمتی از تصویر Red Eye Tool – ابزار رفع قرمزی چشمها
- ابزار اول این بخش (Spot Healing Brush Tool) برای ترمیم نقاط کوچک، خطوط باریک و رتوش کردن تصویر استفاده میشود. بهترین انتخاب برای از بین بردن لکههای کوچک تصویر. فقط با یک کلیک روی لکه (مثل خال روی صورت) آن را به طور کامل از بین میبرد. ابزار بطور خودکار از رنگهای اطراف لکه نمونهبرداری میکند و با آنها لکه را میپوشاند. طوری که انگار هیچ لکهای وجود نداشته است.
- ابزار دوم (Healing Brush Tool) هم مانند همین ابزار قبلی است. منتها با این تفاوت که این ابزار بطور خودکار از رنگها نمونه برداری نمیکند. برای استفاده از ابزار باید کلید Alt را پایین نگهداشته و روی قسمتی از تصویر کلیک کنیم. به این ترتیب یک نمونهی رنگ از همان قسمت کلیک شده برداشته میشود. بعد روی قسمتی که نیاز به ترمیم دارد کلیک میکنیم. ابزار نمونهی برداشته شده را به این قسمت اعمال کرده و آن را میپوشاند و لبههای قسمت پوشش داده شده را هم به طور خودکار با طرح همسان میکند. دقت کنید که اگر بدون برداشتن یک نمونه روی طرح کلیک کنیم چنین پیغامی ظاهر میشود:
که در این پیغام هم توضیح داده باید کلید Alt و کلیک چپ ماوس را فشار دهیم تا از یک قسمت تصویر نمونهبرداری شود. به همین ترتیب با استفاده از این ابزار در تصویر زیر به إمینم کمک کردیم کمی از حالت منشوری بیرون بیاد!
- ابزار سوم (Patch Tool) هم عملی مشابه دو ابزار قبلی دارد. اما با تفاوتها و قابلیتهای خاص خودش. این ابزاریست برای وصله کردن یک قسمت از تصویر. با این ابزار قسمتی را که میخواهیم ترمیم کنیم دورگیری میکنیم. (مثل ابزار کمند) بعد قسمت انتخاب شده را گرفته و به قسمت سالم میکشیم. ابزار ناحیه انتخاب شده را با رنگهای ناحیه سالم پر میکند. بطور مثال در تصویر زیر قصد داریم خال را از روی صورت برداریم. با این ابزار دور خال را انتخاب میکنیم. بعد با ماوس این قسمت را گرفته و به سمت قسمتی از صورت که سالم و فاقد خال است میکشیم.
ابزار قسمت سالم را به روی خال قرار میدهد و آن را ترمیم میکند.
- ابزار بعد (Content-Aware Move Tool) هم مشابه همین ابزار است. با این تفاوت که بعد از دورگیری قسمتی از تصویر و درگ آن به بخشی دیگر، قسمت انتخاب شده جایگزین قسمت دیگر میشود. یعنی اگر با این ابزار قسمتی را انتخاب و حرکت دهیم، آن قسمت انتخاب شده جابجا میشود. ابزار بطور خودکار اطراف و لبههای ناحیه انتخاب شده را با قسمت جدید هماهنگ میکند و جای قبلی ناحیه را هم میپوشاند.
- و ابزار آخر هم برای رفع قرمزی چشم هنگام عکاسی است. با این ابزار به راحتی میتوانیم قرمزی چشم که بر اثر فلاش دوربین ایجاد میشود را رفع کنیم. فقط ابزار را انتخاب و روی عنبیه چشم کلیک میکنیم. خود ابزار آن قسمت را ترمیم میکند. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ قسمت بعدی، ابزارهای قلمموی فتوشاپ است. Brush Tool Pencil Tool Color Replacement Tool Mixer Brush Tool
- ابزار اول که قلمموی معمولی فتوشاپ است. با آن میتوانیم اقدام به کشیدن خط، رنگ کردن و هر عمل دیگری که با قلم مو انجام میشود کنیم. البته نوع و اندازه قلم در ایجاد و نقاشی بهتر به ما کمک زیادی خواهد کرد. فتوشاپ به طور پیش فرض قلمهای زیادی را نصب میکند. در صورت نیاز به قلمی خاص هم میتوان با کمی جستجو آن را دانلود و نصب کرد تا به لیست قلمموهای فتوشاپ اضافه شود. لیست قلمموها هم در نوار تنظیمات ابزار قابل دسترسی است.
در تصویر بالا این لیست را مشاهده میکنید. هر قلممویی که در فتوشاپ نصب شده باشد اینجا قابل انتخاب کردن است. قلمموهایی با اشکال معمولی، نرم، شکلدار مثل ستاره و گل و قلمموهای فرکتالی و ... بطور نمونه در تصویر زیر سه خط با سه نوع قلم موی متفاوت را مشاهده میکنید.
در بالای لیست قلمموها، دو گزینهی Size و Hardness با نواری قابل تنظیم مشاهده میشود. اولی برای تنظیم اندازهی قلم مو و دومی برای تنظیم میزان سختی یا نرمی قلممو استفاده میشود. (هر چه قلممو نرم تر انتخاب شود رنگ کمتری را به طرح وارد میکند. به نوعی شفافتر است) البته به جای انتخاب کردن این لیست از نوار تنظیمات میتوانیم روی طرح یا تصویر کلیک راست کنیم. همین جعبه ظاهر میشود تا تنظیمات فلممو دم دست ما باشد. با کلیک روی آیکون چرخ دنده در لیست قلمموها هم میتوان این قسمت را بهتر مدیریت کرد. بطور مثال قلمی را به لیست اضافه کنیم. یا چیدمان، شکل ظاهر قلمها و ... را تغییر دهیم. زیر آیکون چرخ دنده هم یک آیکون برگه خالی دیده میشود. با کلیک روی این آیکون میتوانیم قلممویی که در حال حاضر مشغول استفاده از آن هستیم را به لیست قلمموها اضافه کنیم. این عمل در مواقعی کاربرد دارد که تنظیمات قلممویی را بر حسب نیاز تغییر داده باشیم و بخواهیم در آینده به راحتی به همان تنظیمات دسترسی داشته باشیم. فقط کافی است از لیست روی آن قلم که ذخیره کردیم کلیک کنیم. استفاده درست از قلممو در طراحی حائز اهمیت بسیار است. با یک بار باز کردن این لیست قلممو روش کار آن را فرا خواهید گرفت. در نوار تنظیمات قلممو یک آیکون به شکل پوشه وجود دارد.
با کلیک روی آن چنین پنجرهای کنار طرح باز میشود. اینجا میتوانیم تمام تنظیمات، شکل قلممو، اندازه، نزدیکی اشکال قلممو، سختی و نرمی، حتی اعمال افکت و نویز و... هر تنظیم دیگری را بر روی قلمموی انتخابی تغییر دهیم. بعد از این گزینه، در نوار تنظیمات گزینهی دیگری وجود دارد به نام Mode که برای تنظیم حالت قلممو است. دقیقا مشابه انتخاب حالت لایهها.
گزینهی بعدی در نوار تنظیمات، گزینهی Opacity است. این هم همانند کارایی آن در لایهها برای انتخاب میزان شفافیت قلممو است. هر چه عدد را کمتر بگیریم شفافیت رنگ قلممو کمتر میشود. - بعد از قلممو ابزار مداد را داریم. ابزاری با کارکرد یک مداد معمولی! که توضیحی بیشتر لازم نیست. کارایی آن مشابه قلممو است. - ابزار بعدی Color Replacement Tool است که در مواقعی که نیاز به تغییر رنگ سادهای در قسمتی از تصویر داشته باشیم این ابزار کمک رسان است. با کلیک روی یک نقطه از تصویر از رنگ آن نقطه نمونهگیری میشود و با رنگ Foreground جابجا میشود. (رنگ Foregroundیعنی رنگ فعال پالت رنگها. که در مطلب بعدی با پالت رنگها هم آشنا میشویم.) از طریق نوار تنظیمات ابزار هم میتوانید تنظیمات ابزار را تغییر دهید تا در هر نقطه به بهترین شکل نتیجه بدهد.
برای آشنایی کامل با این ابزار میتوانید به لینک زیر بروید: http://persiangfx.com/fa/tutorials/photoshop/basics/the-color-replacement-tool-in-photoshop _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ بعد از ابزارهای قلممو، میرسیم به ابزار مهر. ابزاری که با آن میتوانیم نسبت به رفع عیوب و یا رتوش تصویر با مهرزنی اقدام کنیم. Clone Stamp Tool Pattern Stamp Tool این قسمت شامل دو ابزار است: - ابزار اول یا همان Clone Stamp Tool را برای مهر زنی یک قسمت از تصویر، بوسیلهی نمونهی ایجاد شده از یک قسمت دیگر استفاده میکنیم. دقیقا شبیه ابزار چسب زخم. اما با این تفاوت که در ابزار چسب زخم، وقتی درگ میکردیم ناحیهی درگ شده بوسیلهی نمونهی برداشته شده و البته ایجاد حواشی بطور خودکار رنگ میگرفت. اما در ابزار مهر نمونهی برداشته شده بطور کامل به ناحیهی درگ شده اعمال میشود و دیگر از نرمی گوشهها خبری نیست. یعنی به میزان اندازهی قلم، یک کپی از نمونه در محل کلیک شده چسبانده میشود. - ابزار دوم هم برای مهر زنی است اما مهر زنی بوسیلهی Patternها. وقتی ابزار را انتخاب کنیم در نوار تنظیمات گزینهی Pattern را هم میبینیم.
از بین Patternها گزینهی مناسب را انتخاب و روی تصویر درگ میکنیم. به این ترتیب قسمتهای درگ شده با GetBC(103); درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید موضوعات آخرین مطالب پيوندها
نويسندگان
|
||||||||||||||||
![]() |